Att våga vara sig själv/Att våga vara stolt över sig själv

Jag är väldigt bra på att dölja mina osäkerheter. Mitt självförtroende går upp och ner hela tiden, mer ner än upp den senaste tiden. Jag kan inte kolla mig i spegeln och tänka, shit va snygg du är. Det är inte okej. Jag ska kunna stå framför spegeln och va stolt över mig själv, hur jag ser ut, min personlighet, allt som har med mig att göra. 
 
Vi människor ska kunna vara stolta över oss själva. Men istället så kollar vi på en förbi passerande person och tänker "Shit va vacker, varför kan inte jag se ut sådär?". De vi inte tänker på själva är att denna personen kan också känna sig extremt osäker och kanske kollar på dig och tänker exakt samma sak. Jag är trött på att alltid jämföra mig med andra, men jag kan inte sluta. Vad är det som gör att man inte kan sluta?
 
Alla skyller allt på dagens media, att modellerna är smala och vackra och därför har det blivit till en stereotyp. Ja det kanske har lite med saken att göra, jag vet inte. Jag förstår inte. 
 
 
När jag kollar mig själv i spegeln så tänker jag "Silket fint ansikte du har, men kroppen måste du jobba på". Jag är så trött på att inte kunna se mig själv, hela mig som vacker. Jag vill kunna vara stolt över mig själv men jag har inte lärt mig hur man slutar jämföra sig själv med andra. Det känns som att alla i dagens samhälle går runt och bedömmer varandra hela tiden. Det ska inte vara så. Vi ska vara glada och snälla mot varandra, vi lever, varför inte bara ta vara på våra liv istället.
 
Mitt mål under 2017 kommer vara att sluta fokusera på det negativa.
 
Kommentarer







Kommentera här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback